کد خبر : 21207
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 19 مرداد 1402 - 21:43

معاون وزیر صمت:

ظرفیت جابه جایی کالا در کشور با ورود کامیون های جدید ۲۰ هزار تن افزایش می یابد

ظرفیت جابه جایی کالا در کشور با ورود کامیون های جدید ۲۰ هزار تن افزایش می یابد
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: باتوجه به تعداد کامیون های جدید الورود به ناوگان حمل و نقل بار کشور، میزان ظرفیت جابه جایی کالا در سطح کشور ۲۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

به گزارش خریدار، «منوچهر منطقی» در جلسه تعیین تکلیف کامیون های کشنده رسوبی در محوطه های گمرکی و تملیکی موضوع بند «ث» ماده ۳۰ احکام دائمی برنامه های توسعه ای کشور، با تشکر از تعامل و همکاری هایی که مجموعه های مرتبط در قضیه ورود کامیون های کشنده انجام می دهند، خاطرنشان کرد: تغییر قوانین موضوعه، سبب توقف و طولانی شدن فرآیند عملیاتی تعیین تکلیف و واگذاری این کامیون ها شده است که با تدابیر اتخاذ شده، شاهد کاهش و رفع مشکلات و چالش ها هستیم.

وی بیان داشت: وجود پرتعداد کامیون های فرسوده در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، مصرف سوخت زیادی را تحمیل کرده است و با ورود کامیون های جدید با عمر کمتر از پنج سال به چرخه حمل و نقل، نسبت به کامیون های قدیمی یک سوم مصرف سوخت کاهش خواهد یافت.

در این جلسه «سید عبدالمجید اجتهادی» مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: طبق آمار نزدیک به ۷۰۳ کامیون در اختیار این سازمان بود که از این تعداد ۴۱۵ کشنده به صاحبان آنها اعاده شد. از این تعداد ۲۸۸ دستگاه نیز باقی مانده است که ۴۹ دستگاه کشنده در مزایده های گذشته عرضه شد و تعداد هفت دستگاه از طریق تهاتر دین و طلب به صاحبان آنها فروخته شد.

«محمد رضوانفر» رئیس کل گمرک ایران نیز با اشاره به آمار کشنده های ترخیص شده و مانده در محوطه های گمرکی، بیان داشت: بیش از چهار هزار کامیون کشنده موجود است که از این تعداد بیش از ۶۷۲ دستگاه به سازمان اموال تملیکی ارجاع و حدود ۲ هزار دستگاه نیز در مرحله اخطار متروکه شدن هستند.

معاون وزیر اقتصاد افزود: خودروهایی که در محوطه گمرکی هستند، مشکلاتی را در اطاله تشریفات و فرایندهای اداری ایجاد کرده اند، با این حال در گمرک حداکثر مساعدت را بر اساس قوانین و مقررات انجام دادیم و در غیر این صورت منجر به افزایش کشنده های متروکه می شد. با این حال توسط برخی افراد کم لطفی و دستکاری در اسناد و مدارک انجام که منجر به پرونده قضایی شد.

به گفته وی، باید در مورد کشنده هایی که در مرحله اخطار متروکه هستند اقدام و تصمیم گیری کرد. در صورتی که امکان ویرایش ثبت سفارش وجود داشته باشد این مشکل رفع می شود.

رضوانفر ادامه داد: همچنین تکلیف کد تخصیص ارز، از مباحث چالش بر انگیز است که شخصا آن را پیگیری می کنم. گمرک با حداکثر مساعدت و ظرفیت های قانونی به دنبال حل رسوب کامیون های کشنده است.

استفاده از ظرفیت قانونی برای ترخیص کامیون ها

در این جلسه، «احسان مظفری» مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه سال گذشته و امسال اقدام بسیار خوبی در مورد خودروهای رسوبی سواری انجام شده است، یادآور شد: از این تجربه و ظرفیت های قانونی ایجاد شده باید بهره گیری کرد.

وی با تاکید بر اینکه برای ویرایش ثبت سفارش سقف زمانی گذاشته شود، افزود: در صورتی که کشنده ها در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار بگیرد نیز می توان با مساعدت و ظرفیت های موجود در قالب تهاتر دین و طلب به صاحبان آنها واگذار کرد.

«احسان ساده» معاون سازمان ملی استاندارد در این باره عنوان کرد: برای تسریع در فرایندهای اداری شماره گذاری می توانیم نمایندگان استانی خود را فعال کنیم و کار به بخش خصوصی ارجاع نشود. با این حال برخی خودروها از لحاظ ایمنی شرایط ترخیص را ندارند.

در صورت اخذ تاییدیه ها به سرعت شماره گذاری می کنیم

«محمدعلی زارع» نماینده راهور فراجا نیز با تاکید بر تسهیل شرایط شماره گذاری کامیون های کشنده، بیان داشت: این موضوع از دستگاه های ذی ربط انرژی زیادی گرفته است و در صورتی که خودروها از مسیر گمرک یا اموال تملیکی تاییدیه های استاندارد و سایر مجوزها را دریافت کنند، آماده شماره گذاری هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.