ضرورت رفع محدودیتهای ساخت و سازهای کوچک مقیاس با هدف تامین مسکن جوانان
به گزارش خریدار به نقل از خبرگزاری فارس، زهرا شمس احسان، عضو شورای شهر تهران در صحن شورای شهر تهران درباره روز ملی جمعیت اظهارداشت: با فرا رسیدن روز ملی جمعیت، 30 اردیبهشت و اهمیت موضوع جمعیت، باید یادآور شوم مقام معظم رهبری در سال 1393 با ابلاغ سیاستهای حوزه خانواده مبنی بر پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت و تاکید معظمله بر افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و… حجت را بر همه ما تمام کردهاند.
وی افزود: این دغدغه مهم در مجلس شورای اسلامی پیگیری و منجر به تصویب قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» شد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: مصوبه «الزام شهرداری تهران به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت شهر تهران» در سال 1394، شهرداری تهران را ملزم به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت و اقداماتی نظیر ارائه خدمات بهداشتی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری، ارائه مشوق های عملی و رفع موانع ازدواج، تشویق و ترویج خانواده، استفاده از فضاهای مناسب در اختیار بهمنظور برگزاری مراسم ازدواج جوانان و … کرده است.
شمس احسان گفت: در تمام این سال ها تنها یک جلسه ستاد جمعیت تشکیل شده و هنوز گزارشی از اقدامات انجام شده و نتایج و اثرات آن ارائه نشده است. در دوره مدیریت جدید نیز تا این تاریخ هنوز جلسه ستاد مدیریت جمعیت برگزار نشده است.
وی بیان داشت: البته لازم میدانم از دغدغه شهردار در خصوص مساله جوانی جمعیت و عزم ایشان به راه اندازی قرارگاه جمعیت در شهر تهران تشکر کنم. گرچه اطمینان داریم این دغدغه برای ایشان و مدیران ارشد تحت امرشان وجود دارد با این حال عنصر «زمان» مهمترین مولفه در موضوع جمعیت است که اقدامات عاجل و البته کارشناسی را به یک فوریت غیر قابل انکار بدل کرده است.
شمس احسان گفت: در اینجا به عنوان عضو ستاد مدیریت جمعیت لازم می دانم چند نکته را به جهت تاکید بر اهمیت موضوع اشاره کنم یکی اینکه بر اساس گزارشهای مرکز مطالعات راهبردی جمعیت در سال 1399، نرخ رشد جمعیت 6 درصد و نرخ باروری 6.1 فرزند به ازای هر زن) بوده که به پایین ترین میزان خود در تاریخ کشور رسید.
وی افزود: در سال 1399 نرخ باروری در تهران 3.1 فرزند به ازای هر زن که پایینتر از میانگین کشور بود و نرخ ازدواج نیز با وجود رشد 4.4 درصدی در کل کشور، در شهر تهران 58 درصد کاهش داشته است. بررسی شاخص های سالمندی جمعیت نیز نشان می دهد تعداد مناطق با بیش از 10 درصد جمعیت بالای 65 سال از 3 منطقه در سال 1390 به 5 منطقه در سال 1395 رسیده است. گزارشهای مرکز آمار در خصوص بعد خانوار در شهر تهران نشان می دهد قریب به 12 درصد از خانوارهای ساکن در شهر تهران تک نفره، حدود 24 درصد دو نفره و 30 درصد سه نفره هستند. به عبارتی 66 درصد از خانوارهای تهرانی سه نفر و کمتر جمعیت دارند. در برخی مناطق شهر تهران نظیر منطقه 7 بیش از 20 درصد از جمعیت منطقه را خانوارهای تک نفره تشکیل می دهند. بررسی آمارهای مربوط به سالهای 1390 تا 1395حاکی از آن است که سهم خانوارهای دو و سه نفره افزایش یافته و در مقابل سهم خانوارهای چهار نفره کاهش یافته است که نشان دهنده کوچک شدن بعد خانوار در شهر تهران نیست.
وی بیان داشت: انتظار میرود شهرداری تهران حداکثر ظرفیتهای خود را برای تشکیل خانواده و جوانی جمعیت بکار گیرد. در این برنامه ریزیها حتماً باید به الزامات و پیش نیازهای افزایش جمعیت و آماده سازی شهر برای این تغییرات توجه شود. این مهم وظیفه ما را به عنوان متولی مدیریت شهری بیش از پیش برجسته می کند.
شمس احسان گفت: با توجه به تنوع جمعیتی از جمله افزایش آمار سالمندی در کلانشهر تهران، در راستای تحقق دسترس پذیری، امکان بهره مندی حداکثری از فضاهای عمومی شهر اعم از پیاده روها، بوستان ها، ناوگان حمل و نقل عمومی و… جهت تسهیل ترددافراد فراهم شود.
وی افزود: شهردار تهران علاوه بر موضوعات فوق الذکر، حوزه های ذیل را با هدف تحکیم بنیان خانواده و کنشگری در بحث جمعیت در دستور کار مدیریت شهری قرار دهد و گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده و برنامه های شهرداری تهران برای سال جاری را به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید.
وی با اشاره به اختصاص حداقل یک چهارم از سهمیه فضاهای تبلیغات فرهنگی شهرداری تهران به موضوع تقویت بنیان خانواده، جوانی جمعیت و احیاء ارزش های اسلامی ایرانی حاکم بر نهاد خانواده گفت: برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی مهارت های تعامل با خانواده و تربیت فرزندان بر اساس برنامههای آموزشی تدوینشده در تمامی سراهای محلات شهر تهران و سایر مراکز ذیربط با محوریت مادران ضرورت دارد.
این عضو شورای شهر تهران بیان داشت: راهاندازی نظام جامع ارائه خدمات سلامت روان شامل خدمات مشاوره روانشناسی و خانواده در همه سراهای محلات شهر تهران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی لازم است.
وی افزود: انجام اقدامات لازم به منظور مشارکت با بخش خصوصی و یا خرید خدمات جهت تأمین مهد کودک برای نگهداری کودکان مادران شاغل در شهرداری تهران و سازمان و موسسات تابعه در سطح مناطق 22 گانه لازم است.
شمس احسان اضافه کرد: بازنگری در اسناد طرحهای توسعه شهری از جمله طرح های جامع و تفصیلی جهت بازنگری در ضوابط و رفع محدودیتهای ساخت و سازهای کوچک مقیاس با هدف تامین مسکن برای زوج های جوان ضرورت دارد.
برچسب ها :شورای شهر ، مسکن ، مسکن جوانان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0