مجتبی دوراندیش
نخستین «چک امن دیجیتال» در همراه بانک صادرات ایران صادر شد
به گزارش خریدار به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، در مراسمی با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، نمایندگان خانه ملت، مدیرعامل بانک صادرات ایران، مدیرانعامل بانکها، معاونان بانک مرکزی، کارشناسان، فعالان حوزه صنعت پرداخت الکترونیک و اصحاب رسانه، سامانه چک امن دیجیتال (چکاد) در بانک مرکزی رونمایی شد و نخستین چک امن دیجیتال کشور در سامانه همراه بانک صادرات ایران صادر شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم با اشاره به اهمیت کاهش هزینه مبادله برای تولیدکنندگان، بازرگانان و فعالان اقتصادی، گفت: هر عملی که موجب کاهش هزینه مبادله شود، تولید در اقتصاد کشور شرایط سهلتر و جذابتری خواهد یافت.
سیداحسان خاندوزی با قدردانی از زحمات انجام شده برای راهاندازی چک دیجیتال افزود: راهاندازی این ابزار جدید موجب سرعت گرفتن گردش کالا و خدمات خواهد شد و افزایش اطمینان به ابزارهای پولی الکترونیک ضمن کمک کردن به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، موجب رضایت بیشتر مردم و کاهش هزینه غیربهرهای بانکها خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با بیان اینکه با رونمایی از چک امن دیجیتال، گام دیگری در توسعه اقتصاد دیجیتال برداشته شد و میتواند در مبادلات تجاری و صنعتی موثر باشد، از بهبود وضعیت تولید در کشور خبر داد.
سیدرضا فاطمیامین افزود: محور تمامی فعالیتهای اقتصادی کشور تولید است که نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوبتری دارد و هرچهقدر زیرساختها و هزینهها در بخش تولید را کاهش دهیم، جریان تولید تقویت خواهد شد و هماهنگی و همدلی مجموعه اقتصادی نوید بخش شرایط بهتری در اقتصاد کشور است.
رئیس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به روند تصویب بخشهای مختلف قانون چک از نمایندگان مجلس برای تصویب و نظارت بر اجرای این قانون تشکر کرد و گفت: قانون چک بخشهای مختلفی داشته که امروز یکی از محصولات جدید در این قانون راهاندازی میشود. چک ابزار مهمی است که مورد استفاده صاحبان سرمایه، تجار و بازرگانان، افراد حقیقی و حقوقی قرار میگیرد.
علی صالحآبادی افزود: هرچه اعتبار چک را افزایش دهیم، به بهبود فضای کسب و کار در کشور کمک کردهایم. افزایش اعتبار چک یکی از موارد مورد تاکید قانون چک بوده که امروز چک امن دیجیتال با اعتبار و اعتماد بیشتری وصول خواهد شد.
رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برکات زیاد تصویب قانون چک، تاکید کرد: مجلس اراده جدی دارد با جدیت بر اجرای قانون نظارت کند.
نصراله پژمانفر با اشاره به اینکه افرادی که در جریان مشکلات چک گرفتار میشوند، جریان اقتصاد کشور را دچار مشکل میکنند و با قانون جدید، چک کارکرد حقیقی و واقعی خود را در اقتصاد کشور پیدا میکند که اقدام مبارکی است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نیز با قدردانی از بانکهای پیشرو از جمله بانک صادرات ایران در زمینه راهاندازی چک امن دیجیتال، به تشریح مزیتهای این چک پرداخت و گفت: خدمات غیرحضوری بانکها به بیش از ٩٥ درصد رسیده که با راهاندازی سامانه چکاد، این میزان به ٩٨ درصد افزایش خواهد یافت.
مهران محرمیان عدم نیاز به انتقال فیزیکی چک، امکان نقد کردن آن بدون مراجعه به شعبه را از مزایای این چک عنوان کرد و گفت: تمامی موارد قانونی اعتبارسنجی در مورد چک کاغذی، در مورد چک الکترونیک را صادق است.
رویکرد اصلی سامانه چکاد، به حداقل رساندن ریسکها و کاستیهای موجود در فرآیند چکهای کاغذی و ارائه روشی امن و آسان برای مشتریان و بانکها است.
درخواست و صدور دستهچک الکترونیکی، صدور، دریافت و انتقال چک الکترونیکی، وصول چک الکترونیکی درون بانکی و بین بانکی، صدور چک الکترونیکی چند امضایی، ضمانت چک توسط شخص ثالث، ابطال و مسدود کردن چک، دریافت گواهی عدم پرداخت، استعلام و مشاهده کارتابل چکهای دریافتی از جمله مهمترین قابلیت و مزیتهای راهاندازی چک الکترونیک است.
چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چکهای کاغذی دارد و تمام قوانین چک کاغذی برای آن قابل اجراست و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا میکند.
سامانه چکاد با هدف ایجاد بستری برای ارائه چک امن دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چکهای کاغذی راهاندازی شده است که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم میکند.
از مزایای چک الکترونیک میتوان به سرعت زیاد در ثبت و پردازش چکهای الکترونیکی، عدم نیاز به ارسال نسخه فیزیکی چک، حذف نگرانی افراد در خصوص عدم ثبت چک در سامانه، امنیت بالا و عدم امکان سرقت یا تحریف و جعل چک اشاره کرد.
برچسب ها :بانک صادرات ، چک امن دیجیتال ، نخستین چک دیجیتال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0