تامین مسکن راهکار مناسب خشک کردن ریشه فقر مطلق
به گزارش خریدار، سید ابراهیم رییسی که از ابتدای دوره ریاستجمهوری با شعار محرومیتزدایی به میدان آمده بود، روز 14 اسفند سال 1400 در مراسم افتتاح پروژههای کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره مستقیم به مساله رفع فقر مطلق گفت که همه دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلاب اسلامی و خیریهها موضوع حمایت از اقشار آسیبپذیر را به عنوان اولویت در دستور کار خود قرار دهند و ریشه فقر باید خشکانده شود.
تاکید رییسجمهور به عنوان مقام اول اجرایی کشور بر مسأله رفع فقر، میتواند زمینه یک تغییر شگرف در کشور باشد، از این رو پس از انقلاب سیاستهای متفاوت حمایت از اقشار کم درآمد در دستور کار قرار گرفته است.
توجه به سبد هزینه خانوار بهترین سیاست رفع فقر را عیان میکند
در همین راستا برای پیداکردن بهترین راهکار رفع فقر مطلق در کشور، باید نگاهی به سبد هزینه خانوار بیندازیم. بنابر آخرین آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار در سال 1399، بخش مسکن بیشترین سهم از هزینههای یک خانوار شهری را به خود اختصاص داده و 50 درصد هزینههای غیر خوراکی یک خانوار شهری در ایران مرتبط با هزینه مسکن است، این در حالی است که در سال 1398 میزان 48 درصد از آمار مذکور مرتبط با هزینههای این بخش است.
در روستاهای کشور نیز مسکن بیشترین سهم بیش از سایر بخشهای هزینهای خانوار روستایی را دارد و 32 درصد از کل این سبد در سال 1399 به بخش مسکن اختصاص دارد.
با توجه سهم قابل توجه مسکن در سبد هزینه خانوار، تامین یک واحد مسکونی برای خانوادههایی که زیر خط فقر هستند، میتواند تا حد قابل توجهی از هزینههای این خانوادهها بکاهد.
تامین سرپناه اقشار کمدرآمد، بهترین راهکار رفع فقر و محرومیتزدایی
بر این مبنا اتکا به سیاست عرضه زمین و ساخت مسکن به منظور صاحبخانه کردن خانوارها با محوریت خانوارهای کمدرآمد میتواند زمینه حذف این هزینه از روی دوش آنها را مهیا کند. در این شرایط عرضه زمین رایگان به شیوه اجاره 99 ساله در کنار پرداخت بخشی از هزینه ساخت توسط نهادهای حمایتی به مثابه آن است که درآمد این خانوارها به اندازه 48 درصد در شهرها و 32 درصد در روستاهای کشور بالا رود.
در همین راستا، محمد حمیدزاده، کارشناس حوزه اقتصاد مسکن ضمن بیان اینکه تامین مسکن بهترین سیاست حمایتی از اقشار کمدرآمد است، گفت: اصابت سیاست ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد به دلیل اصابت دقیق به هدف میتواند بهترین شیوه عبور از خط فقر تلقی شود.
حمیدزاده با بیان اینکه تامین مسکن به نفع شرایط اقتصاد کلان است، گفت: زمانیکه نیمی از هزینه یک خانوار را کسر میکنید، به این خانواده اجازه استفاده از شرایط تسهیل کننده زندگی را میدهید که این مساله به معنای ایجاد تقاضا برای سایر بنگاههای اقتصادی و چرخش مثبت فضای اقتصاد کشور است.
برخلاف سیاستهای حمایتی نظیر ارز 4200 تومانی که به ضد حمایت تبدیل میشوند، تامین مسکن برای ریشهکن کردن فقر مطلق یک دور مثبت و فرآیند پویای فعال کردن بنگاههای دیگر اقتصاد را ایجاد کرده و میتواند در دراز مدت زمینه رشد اقتصاد را فراهم کند.
این در حالی است که فرآیند ساخت مسکن به خودی خود در هنگام ساخت به عنوان یک لکوموتیو اقتصادی میتواند زمینه فعال شدن اقتصاد کشور را فراهم کند و به عبارت دیگر دولت با در دستور کار قراردادن ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد میتواند به بهترین شکل زمینه رفع فقر را مهیا کند.
برچسب ها :مسکن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0