رئیس اتاق ایران در نشست با هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای؛
اقتصاد دیجیتال، فرصت خوبی برای جذب سرمایههای جدید است
به گزارش خریدار، حسین سلاح ورزی در نشست با اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) که با حضور عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران برگزار شد، بر لزوم همگرایی و انسجام تشکلی به ویژه در حوزه اقتصاد دیجیتال و تلاش برای تغییر رویکردهای حاکم بر این بخش، تأکید کرد.
وی، اثرگذاری بر سیاستها را ویژگی خاص تشکلها و شبکه سازی و اعضای تشکلها را نقطه قوت آنها عنوان کرد و گفت: اگر بخش خصوصی در قالب تشکل بتواند روی سیاستها اثر بگذارد در واقع توانسته وظیفه اصلی خود را انجام دهد.
رییس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در طول سالیان گذشته دولتها و سیاستگذاران علاقه نداشتند، تشکلهای منسجم در کشور شکل بگیرند و با وجود اینکه امروز تا حدی وضعیت تغییر کرده همچنان رویکردها و نگرشهایی ضد تشکلی وجود دارد. در این رابطه همه دولتمردان را تشویق میکنم سخنان رهبری در بهمن ماه سال گذشته با جمعی از فعالان اقتصادی را بارها و بارها گوش کنند. ایشان از گیر افتادن ایران در تله رشد پایین اقتصادی سخن گفتند و تأکید کردند که برای رهایی از آن باید به بخش خصوصی میدان داده شود.
وی گفت: واقعیت این است که در طول تاریخ، اتاق ایران هم متحول شده است. دورهای طول کشید تا اتاق ایران کل بخش خصوصی را نمایندگی کند و پیش از این فقط به عنوان خانه تجارت شناخته میشد، در دو الی سه دوره اخیر، اتاق ایران پوست انداخته است.
سلاحورزی با بیان اینکه هرکجا همگرایی شکل گرفته، وضعیت بهتر شده است، افزود: مقاومتهایی درباره توسعه کسبوکارهای جدید که بر پایه تکنولوژی و اقتصاد دیجیتال هستند، وجود داشته و دارد، هرچند شرایط نسبت به گذشته بهتر شده است.
وی تصریح کرد: موضوعی که بتازگی درباره چند پلتفرم مطرح شد، به صورت کلیتر با اصل مالکیت خصوصی نیز در تضاد بود که این مساله به شدت روی انگیزهها برای سرمایهگذاری جدید اثر دارد. اگر قرار باشد سطح سرمایهگذاریها را در کشور بالا ببریم، راهی جز این نداریم که در کنار آماده کردن بسترها، توجه جدی به حوزه اقتصاد دیجیتال داشته باشیم، چراکه امروز این حوزه به شدت در سطح دنیا رو به رشد بوده و ظرفیتهای قابل توجهی در آن وجود دارد که هنوز در ایران به سراغ آنها نرفتیم.
رئیس اتاق ایران از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال و اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای خواست تا برای پیشبرد اهداف و برنامههای خود از ظرفیت شورای گفتوگو و کمیته حمایت از کسبوکار استفاده کنند. از طرفی اتاق ایران در بسیاری از شوراها جایگاه و کرسی دارد و میتواند برای طرح و پیگیری موضوعات مختلف مورد توجه قرار بگیرد.
سلاح ورزی تصریح کرد: در حوزه بینالملل هم آمادگی کامل داریم و بسترسازی برای حضور همه بخشهای اقتصادی در بازارهای جهانی، جزو اولویتهای این دوره اتاق ایران قرار گرفته است. برای این منظور در حال ایجاد کارگروههای تخصصی در بخش بینالملل هستیم.
در ادامه اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای به تشریح وضعیت حاکم بر اقتصاد دیجیتال و انتظاراتی که از اتاق ایران دارند، پرداختند. بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، بدنه کشور در این حوزه جوان بوده و از منظر سرمایه انسانی غنی است؛ اما طی سالهای اخیر، حوزه اقتصاد دیجیتال با موضوع مهاجرت مواجه بوده و تصویر نامعلوم از آینده در رشد میزان مهاجرتها بسیار اثرگذار بوده است.
افزایش تعداد اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای موضوع دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت به ویژه از این منظر که همزمان با رشد مهاجرتها، شاهد این افزایش هم هستیم که نشان میدهد هنوز امید برای شروع فعالیت در این حوزه وجود دارد. طی سه سال گذشته روند افزایش تعداد اعضا شروع شده است.
قانونمندی یکی از شاخصهایی بود که اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای نسبت به آن تأکید کردند و از اصرار برای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه توسط کسبوکارهای دیجیتال سخن گفتند.
توسعه اقتصاد دیجیتال در بازار سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه، جزو اولویتهای سازمان است که در این راستا تأکید شد بسترها توسط اتاق ایران فراهم شود. از طرفی باید توجه داشت که اقتصاد دیجیتال، بخشی از اقتصاد فعال کشور به شمار میآید و نباید نادیده گرفته شود. سرمایهگذاران باید آشنایی بیشتری با این حوزه پیدا کنند و به این وادی قدم بگذارند.
برچسب ها :اتاق بازرگانی ایران ، اقتصاد دیجیتال ، سازمان نظام صنفی رایانهای
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0