کاهش 63 درصدی درآمد شرکت بورس در سال 1400
به گزارش خریدار ، شرکت بورس اوراق بهادار تهران یکی از نمادهای حاضر در بورس است که در سال 1400 مانند کل بازار سرمایه حال و روز خوبی نداشته و در سال مالی 1400 یکی از عملکردهای ضعیف شرکت بورس اوراق بهادار تهران رقم خورده است.
شرکت بورس اوراق بهادار تهران صورت های مالی سال 1400 را در انتهای هفته سوم تیرماه منتشر کرد.
این شرکت در سالی که گذشت با 63 درصد کاهش درآمدهای عملیاتی، از یک میلیون و 395 هزار میلیارد تومانی که در سال 1399 کسب کرده بود به مبلغی در حدود 515 هزار میلیارد تومان رسید.
سود خالص شرکت بورس اوراق بهادار تهران نیز از مبلغ یک میلیون و 248 هزار میلیارد تومان به 499 هزار میلیارد تومان کاهش یافت که کاهش 60 درصدی سود خالص را نشان می دهد.
بررسی صورتهای مالی این شرکت نشان میدهد، در سال مالی 1400 نسبت به سال 1399 با کاهش 35 درصدی بازدهی داراییها و کاهش 48 درصدی بازدهی حقوق صاحبان سهام مواجه بوده است.
بوجود این عملکرد مالی ضعیف، اعضای هیئت مدیره این شرکت در مجمع عمومی سالیانه حق حضور جلسات و پاداش سالیانه خود را بدون در نظر گرفتن این عملکرد ضعیف با ارقام قابل توجهی به تصویب رساندند.
سه دلیل کاهش درآمدهای شرکت بورس
احمد جلالی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره عملکرد این شرکت در سال گذشته میگوید: مدیران شکت بورس اوراق بهادار تهران، دلیل کاهش درآمد و سود خالص را متأثر از کاهش کارمزد نظارتی بر معاملات بورس و فرابورس می دانند.
وی ادامه داد: اما به نظر می رسد، کاهش ارزش معاملات بورس در سال 1400، تصمیمات هیئت مدیره این شرکت و خروج پول حقیقی از بازار سهام عنوان دلایل اصلی افت درآمد و سود شرکت بورس اوراق بهادار تهران دانست.
کاهش نسبتهای نقدینگی
گزارش های مالی شرکت بورس نشان میدهد نسبت وجه نقد و نسبت جاری شرکت بورس در سال 99 بین چهار تا پنج دهم بوده است و در سال 1400 به کمتر از 0.4 رسیده است.
برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند در شرکتهای بازرگانی و صنعتی، نرخ این دو نسبت در شرایط مطلوب بین 1 تا 2 است و کمتر از 1 بودن آن توجیهی ندارد؛ در شرکت بورس اوراق بهادار تهران با توجه به شرایط فوق و تصمیمات دولت برای جلوگیری از وجود وجه نقد راکد منطقی است که این دو نسبت به کمتر از 1 برسند. این در حالی است که کاهش نسبت های نقدینگی به کمتر از 0.5 دهم توجیه پذیر نیست و آسیبهای جدی برجای می گذارد.
ورود سهامداران به بورس دلیل رشد بازده های سال 99
در سال 1400 بازده داراییهای این شرکت 23 درصد و حقوق مالکانه شرکت بورس اوراق بهادار تهران به 25 درصد رسید که نتیجه افت عمق بازار بوده است. در سال مالی 1399، بازده داراییهای این شرکت 58 درصد بوده و بازده حقوق مالکانه آن به بیش از 73 درصد رسیده است که دلیل عمده آن افزایش ناگهانی ورود پول حقیقی به بازار بوده است.
در این سال رئیس جمهور وقت با جمله معروف، همه چیزتان را به بورس بسپارید، موجب ورود خیل عظیم افرادی به بورس شد که در انتها با ضرر و زیان زیاد بورس را ترک کردند. ورود سرمایه موجب رشد ناگهانی کارمزدها و معاملات بازار سرمایه شد و همین مساله باعث رشد بسیاری از شاخص های عملکردی بورس اوراق بهادار تهران نیز شد.
تصمیمات مجمع عمومی سالیانه
در مجمع عمومی سالیانه این شرکت که در تاریخ 30 تیر 1401 برگزار شد، اعضای هیئت رئیسه انتخاب شدند و بهروز خدارحمی به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد. پس از تصویب صورتهای مالی سال 1400 و انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.
در مجمع شرکت بورس اوراق بهادار تهران، حق حضور اعضای غیر موظف 5 میلیون و 500 هزارتومان برای حضور حداقل یک جلسه در ماه به تصویب رسید. پاداش اعضای هیئت مدیره نیز در سال 1401 رقم 910 میلیون تومان تصویب شد. در انتهای این مجمع هزار میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه به مصارف مربوط به ترویج و ارتقای سواد مالی تصویب شد.
برچسب ها :بازار سرمایه ، بورس ، مجمع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0