کد خبر : 4853
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 30 تیر 1401 - 17:49

اتفاقی تازه در نظام بانکی کشور

 کارآفرین در شفافیت حرف اول را می زند

 کارآفرین در شفافیت حرف اول را می زند
عضو جدید هیات مدیره بانک کارآفرین و معاون مدیرعامل در امور مالی و مجامع با اشاره به برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بانک و دریافت گزارش حسابرسی مقبول برای صورت‌های مالی بانک گفت: شفافیت اطلاعات و صورت‌های مالی بانک یکی دیگر از افتخاراتی است که نصیب بانک شده و نشان از کیفیت و سلامت مالی گزارش های حسابرسی بانک دارد.

به گزارش خریدار به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین، دکتر فرشادمحمدپور معاون مدیرعامل در امور مالی و مجامع در گفت و گویی با خبرنگار واحد ارتباطات به تشریح دلایل دریافت این عنوان ارزشمند و تحلیل مالی دوره های مختلف فعالیت بانک کارآفرین پرداخت. ماحصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

به طور کلی دستاوردهای ۲۳ سال گذشته بانک کارآفرین را چگونه ارزیابی می کنید؟

نگاهی به تاریخ ۲۳ ساله بانک کارآفرین نشان می دهد این بانک در یک مسیر و چارچوب مشخص و با استراتژی روشن فعالیت کرده است ( البته از زمان شروع با عنوان ” شرکت اعتباری غیر بانکی کارآفرینان ” بالغ بر ۲۳ سال می گذرد). انجام فعالیت بانکداری هدف و دوری از فعالیت های غیر بانکی چارچوبی بوده که از زمان تاسیس تاکنون رعایت شده است. عدم ورود به حوزه های غیر بانکی بویژه در شرایط تورمی اگر چه باعث شده بانک از ظرفیت های سودآوری موجود در فعالیت های مزبور دور بماند، ولیکن همین موضوع همواره حافظ انسجام بانک در شرایط ناپایدار اقتصادی بوده است.

آیا به نظر می رسد در سالهای اخیر شاخص های مالی بانک تغییرات محسوسی داشته است؟

به نظر من بانک کارآفرین را از نظر تاریخی می توان به ۳ دوره تقسیم کرد. دوره نخست از زمان تاسیس تا اوایل دهه ۹۰ که بانک تاسیس شد و شکل گیری اولیه ساختارها اتفاق افتاد و شاهد یک دوره با ثبات از لحاظ شاخص مالی، مدیریتی و … بودیم. دوره دوم از اوایل دهه ۹۰ تا سال ۹۸ که در این دوره حدودا ۸ ساله شاهد تغییرات مکرر مدیریتی در بانک بودیم؛ در این دوره ۸ ساله بانک شاهد ۶ مدیرعامل (یا سرپرست) بود که اثر این دوره بی ثباتی مدیریتی را می توان به صورت مشخص در صورتهای مالی بانک شاهد بود. شروع دوره سوم که از سال ۹۸ بود، بانک با رشد معنادار شاخص های مالی، عملیاتی و … مواجه شد که می توان این دوره را شروع عصر جدید در بانک کارآفرین نامید.

در مورد شاخص های مالی در این دوره ها بیشتر توضیح فرمایید؟

در خصوص شاخص های مالی بانک؛ در دوره نخست که از سال ۸۰ شروع و تا سال ۹۰ ادامه داشت، شاهد رشد با ثبات شاخص های مالی بانک بودیم. تحلیل سود خالص بانک در این دوره ۱۰ ساله نشان می دهد که هر سال شاهد رشد حدودا ۵۰ درصدی سود خالص بودیم. میانگین سود خالص کسب شده در این ۱۰ سال حدودا ۶۰ میلیارد تومان در سال بود. رشد فوق به همان تناسب در دارایی ها و بدهی های بانک نیز اتفاق افتاده است.

در دوره دوم تاریخی بانک شاهد توقف رشد شاخص های مالی و بعضا نزول شاخص ها بودیم. میانگین سود خالص بانک در دوره ۹ ساله ۹۰ تا ۹۸ حدود ۲۳۰ میلیارد تومان بوده و در سال‌های پایانی این دوره ( از سال ۹۴ تا ۹۸) عموما شاهد کاهش سالانه سودآوری بودیم به گونه ای که سود بانک در سال ۹۶ به زیر ۱۰۰ میلیاردتومان (۶۳ میلیارد تومان) کاهش پیدا کرد.

تحلیل درآمدها و هزینه های مشاع نشان می دهد هزینه ها بیش از درآمدهای مشاع بانک بوده است. به‌عنوان نمونه در سال ۹۶ رشد درآمدهای مشاع بانک نسبت به دوره قبل حدود ۱۰۹ درصد بوده در حالیکه رشد هزینه های مشاع ۱۱۸ درصد بوده است.

در خصوص درآمدهای غیر مشاع (کارمزدی) نیز در این دوره به‌طور میانگین هر سال نسبت به سال قبل شاهد رشد حدودا ۱۵ درصدی بودیم.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.