مدیرعامل بورس انرژی ایران:
مجتبی دوراندیش
قانون جهش دانشبنیان فرصتی برای فعالشدن بازار نیروگاههای تجدیدپذیر است
به گزارش خریدار به نقل از بورس انرژی ایران، علی نقوی گفت: بحث توسعه بازار برق همیشه یکی از دغدغههای جدی بورس انرژی ایران بوده است و تلاش کردهایم که در کنار مشورت با سایر ذینفعان، با حضور در مراجع قانونی و پیگیری امور مربوط به آن، به سمت اصلاح ساختار معاملات برق و بازار محور شدن آن قدم برداریم.
به گفته وی، تامین مالی از بورس زمانی امکان تحقق پیدا خواهد کرد که بازار فعالی برای آن کالا ایجاد شده باشد و بدون وجود آن بازار فعال، موضوع تامین مالی از بورس نمیتواند به صورت جدی مطرح شود.
نقوی درخصوص تامین مالی نیروگاههای تجدیدپذیر اظهار کرد: نخستین مسئله اصلاح نظام قیمتگذاری برق تجدیدپذیرها است. اکنون همه نیروگاههای تجدیدپذیر بر مبنای قراردادهای خرید تضمینی اقدام به فروش برق به دولت میکنند و رفتار دولت با آنها نیز در دورههای مختلف متفاوت بوده است. ضمن آنکه بحث مطالبات این نیروگاهها یا اعطای گواهی صرفهجویی بابت مطالبات آنها یا راهاندازی نیروگاههای جدید تعیین تکلیف نشده است.
مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران ادامه داد: از طرف دیگر، پایش بازار فیزیکی برق و رفتار توانیر طی ۱۰ سال گذشته بیانگر آن است که شرکت توانیر تمایلی ندارد که برق در یک فضای رقابتی و خارج از چارچوبهای انحصاری توانیر معامله شود. همچنین قیمتگذاری تکلیفی برق برای صنایع چالشهایی را برای رقابتی شدن معاملات برق صنایع در بورس ایجاد کرده است.
نقوی درباره نحوه معاملات برق تجدیدپذیرها گفت: در قانون جهش دانشبنیان فرصت مناسبی برای معاملات برق نیروگاههای تجدیدپذیر در بورس انرژی ایجاد شده است.
وی با اشاره به مطالعات انجامشده در بورس انرژی ایران و نشستهایی که با انجمن انرژیهای تجدیدپذیر و ساتبا برگزار شد، تصریح کرد: برای راهاندازی تابلوی معاملاتی انرژیهای تجدیدپذیر در بورس دو مدل معاملات برق تجدیدپذیرها از طریق نیروگاههای مجازی و ایجاد یک ابزار مالی جدید به نام گواهی انرژی تجدیدپذیر در نظر گرفته شد.
وی از تلاش برای راهاندازی تابلوی معاملات انرژی تجدیدپذیر در بازار بورس خبر داد.
نقوی با بیان اینکه در بورس انرژی ایران برق در بازار فیزیکی و سلف معامله میشود و صنایع با قدرت ۵ مگاوات و بیشتر امکان خرید دارند، اعلام کرد: در اجرای مصوبات سال ۱۳۹۹ هیات وزیران بزودی معاملات بالای ۲ مگاوات هم به بازار فیزیکی برق بورس انرژی ایران اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران قراردادهای سلف موازی استاندارد را یکی از ابزارهای تامین مالی برای انرژیهای تجدیدپذیر دانست و ادامه داد: در کنار اوراق سلف، صندوق پروژه هم از روشهای دیگر تامین مالی برای نیروگاههای تجدیدپذیر است.
نقوی از تلاش برای طرح جدید صندوق پروژه هیبریدی خبر داد که میتواند برای انرژیهای تجدیدپذیر هم مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در پایان سخنان خود بر ضرورت راهاندازی بازار کربن تاکید و خاطرنشان کرد: این بازار با توجه به وجود بند عوارض آلایندگی در قیمتگذاری خرید تضمینی برق نیروگاههای تجدیدپذیر میتواند به شفاف شدن این بخش در چارچوب سازوکار بازار کمک کند.
نشست تخصصی بررسی روشهای تامین مالی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، روز ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
برچسب ها :بورس ، بورس انرژی ، نیروگاههای تجدیدپذیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0