سیگنال جدید رییسکل بانک مرکزی به قیمت دلار
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار طلا و ارز تهران درحالی روز چهارشنبه را آغاز کرد که قیمت نقدی دلار هرات در پی آغاز تعطیلات در افغانستان اعلام نشد و بازار ارز و سکه هم بیرمق دنبال شد. روز چهارشنبه روند حرکتی درهم و طلای آبشده تا میانه روز خلاف جهت هم بود و درهم با کاهش مرز حمایتی ۱۶ هزار و ۲۳۰ تومان را از دست داد. اما طلای آبشده در پله دوم کانال ۱۵ میلیون افزایشی شد و در نهایت در نیمه دوم معاملات با افت بیشتر قیمت درهم، طلای آبشده نیز عقب نشست و با لیدر بازار همراهی کرد.
اقتصادنیوز نوشت: روز چهارشنبه که به دلیل سومین سالگرد حکومت طالبان در افغانستان بازار هرات تعطیل است؛ کانال نرخدهی هرات برخلاف روزهای دیگر نرخ نقدی نداد و فقط قیمت دلار فردایی را اعلام کرده است. قیمت آغازین فردایی دلار هرات در ۵۹ هزار و ۳۵۰ تومان بود. این نرخ که تا ۵۹ هزار و ۱۵۰ تومان هم پایین آمد؛ در ادامه روز بین پلههای اول تا سوم کانال ۵۹ هزار تومان در نوسان داد. قیمت دلار تهران هم که در معاملات پشت خطی تا ۵۹ هزار و ۸۵۰ تومان بالا رفته بود؛ روز معاملاتی خود را با گپ منفی ۴۰۰ تومانی در ۵۹ هزار و ۴۵۰ تومان آغاز کرد و در نیمه دوم معاملات بین ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان در معامله بود.
همچنین روز چهارشنبه قیمت درهم امارات بدون تغییر نسبت به قیمت روز سهشنبه، در ۱۶ هزار و ۲۷۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه معاملات روندی نزولی به خود گرفت. قیمت درهم امارات در نهایت با کاهش ۱۳۰ تومانی، به ۱۶ هزار و ۱۴۰ تومان رسید. جهش ۱۸۱ تومانی نرخ حواله دلار پس از صحبتهای روز سهشنبه محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی هم مورد توجه معامله گران قرار گرفت. رئیس کل بانک مرکزی تلویحا گفته بود «در دولت قبلی هم میخواستیم نرخ دلار نیما را افزایش دهیم، اما مخالف شد.»
اما قیمت دلار و یورو در سمت رسمی بازار، مسیری متفاوت را در پیش گرفت و قیمت دلار اسکناس در مرکز مبادله ایران با افزایش به کانال ۴۹ هزار تومان وارد شد. بر اساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار با گپ مثبت ۲۹۷ تومانی ۴۹۰۵۳ تومان قیمت گذاری شد و حواله دلار هم با گپ مثبت ۲۹۴ تومانی در ۴۵۰۰۳ تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادله ای با افزایش ۵۲۵ تومانی، ۵۳۷۲۸ تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم با افزایش ۴۸۲ تومانی، ۴۹۲۹۲ تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله با گپ مثبت ۹۶ تومانی ۱۳۳۵۷ تومان ارزش گذاری شد و درهم حواله نسبت به روز گذشته با افزایش ۸۰ تومانی، ۱۲۲۵۴ تومان قیمت خورد.
روز چهارشنبه در بازار ارز دیجیتال هم قیمت تتر کاهشی بود و تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان پایین آمد و از این نقطه حمایت شد.
اما در بازار طلا و سکه مسیر نوسانات قیمت ها متفاوت بود و قیمت طلای آبشده که در ۱۵ هزار و ۱۴۰ تومان بازگشایی کرد و افزایشی بود؛ در ادامه روز تا ۱۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان بالا رفت و در همین پله معامله شد. قیمت اونس طلا هم که در ۲۴۶۱ دلار بازگشایی کرد و روندی صعودی داشت؛ تا ۲۴۷۷ دلار بالا رفت و با سه دلار کاهش به ۲۴۷۳ دلار رسید. نکته قابل توجه این بود که برخلاف شیب نزولی قیمت درهم؛ قیمت طلای آبشده صعودی بود. براساس پیگیری ها از معامله گران، بازار طلا امیدوار به سقفهای جدید اونس طلا مانده است.
همچنین روز چهارشنبه قیمت سکه امامی بدون تغییر نسبت به قیمت روز سهشنبه، در ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با کاهش به ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان آمد. اما این پایان کار سکه امامی نبود و این فلز گرانبهای داخلی افزایشی شد و به قیمت بازگشایی یعنی ۴۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگشت.
معاملهگران معتقدند بازار طلا و سکه شاهد حضور مردم برای فروش سرمایههای زرین خود بود تا در طرح فروش ایران خودرو شرکت کنند؛ اتفاقی که باعث نزولی شدن قیمت سکه و جمع شدن نقدینگی و رونق بازار طلا و سکه شده است.
به عقیده تحلیلگران بازار که درگیر بلوکه سنگین شده است و در رکود به سر میبرد؛ با کمبود نقدینگی مواجه است. اتفاقی که در پایان تیرماه نیز بازار با آن مواجه شده بود.
اما خبری مهم این روزهای بازار طلا و سکه، فروش فوق العاده ایران خودرو است که سایه سنگینی بر معاملات نقدی بازار ارز و سکه انداخته است. به عقیده معاملهگران این فروش فوقالعاده که شرط در اختیار داشتن گواهینامه هم از آن برداشته شده است، وضعیت بلوکه در بازار را افزایش می دهد.
معامله گران معتقدند بلوکه شدن سرمایه ها برای خرید خودرو عجیب است و «این فرایند بیشتر شبیه یک لاتاری است» که نه تنها «نشاندهنده قدرت خرید مردم نیست»؛ بلکه بازتابدهنده سیاستگذاریهای غلط است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0