رییس کل گمرک ایران خبر داد:
رکوردزنی صادرات ۱۰ ماهه با عبور از ۴۵ میلیارد دلار
به گزارش خریدار به نقل از گمرک ایران، محمد رضوانی فر اظهار داشت: میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید، بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی، خدمات فنی و مهندسی و برق در ۱۰ ماهه امسال، بالغ بر ۱۰۳ میلیون تن به ارزش ۴۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: این میزان صادرات غیر نفتی در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰، افزایش ۲.۹۳ درصدی در وزن و ۱۷.۶۶ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان واردات کشور در این مدت ۳۱ میلیون تن به ارزش ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است که کاهش ۷.۶ درصدی در وزن و افزایش ۱۶.۸۶ درصدی در ارزش را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان می دهد.
وی تصریح کرد: در ۱۰ ماهه امسال متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از ۳۸۵ دلار در ۱۰ ماهه سال گذشته به ۴۴۰ دلار در ۱۰ ماهه سال جاری رسیده است که رشد ۱۴.۳۱ درصدی را نشان می دهد.
وی گفت: متوسط ارزش گمرکی کالای وارداتی در هر تن یک هزار و ۵۷۱ دلار بوده که نسبت به رقم ۱۲۴۹یک هزار و ۲۴۹ دلار در ۱۰ ماهه سال گذشته ، ۲۵.۷۴ درصد رشد داشته است.
رضوانی فر تاکید کرد: عمده ترین کالای صادراتی گاز طبیعی مایع شده به ارزش ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است که سهمی بالغ بر ۱۵.۴ درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است.
رئیس کل گمرک ایران افزود: بزرگترین مقاصد صادراتی در این مدت کشورهای چین با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ، عراق با هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار ، ترکیه با ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ، امارات متحده عربی با چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
به گفته رضوانی فر، این پنج کشور در مجموع سهمی در حدود ۷۳.۹۶ درصد از وزن و ۷۶.۳ درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور را به خود تخصیص داده اند.
وی افزود: اقلام اساسی شامل ذرت، برنج، دانه سویا، گندم، روغن آفتابگردان، جو و کنجاله سویا در فهرست ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی کشور قرار گرفته اند و در مجموع از نظر وزنی ۵۷.۶ درصد و از نظر ارزشی ۲۱.۲ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده اند.
رییس کل گمرک تاکید کرد: همچنین انواع گوشی های تلفن همراه در مجموع بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار، معادل ۴.۷ درصد از کل ارزش واردات کشور را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: براساس گزارش های گمرک پنج کشور عمده طرف معامله واردات شامل کشورهای امارات متحده عربی با ۱۵ میلیارد دلار، چین با ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، ترکیه با پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار، هند با ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و آلمان با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار می شود که در مجموع از نظر وزنی ۶۵.۱۹ درصد و از نظر ارزشی ۷۵.۶ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده اند.
رئیس کل گمرک ایران با تاکید بر سیاست گمرک در جهت روان سازی، تسهیل گری و حمایت ویژه از توسعه ترانزیت خارجی گفت: ترانزیت خارجی کشور طی ۱۰ ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد ۷.۴ درصدی بالغ بر ۱۱ میلیون تن بوده است
برچسب ها :صادراتِ ، صادرات غیرنفتی ، گمرک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0