مریم آهون بر
حجم تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا به ۵ میلیارد دلار رسید
به گزارش خریدار ، میرهادی سیدی در یک گفت و گوی رادیویی، اظهار کرد: ایران یک موافقت نامه تجارت ترجیحی با پوشش محدود با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را از سه سال پیش اجرایی کرده است. وقتی این موافقت نامه اجرایی میشد مجموع حجم تجارت دو طرف ۲،۵ میلیارد دلار بود که هم اکنون این عدد به ۵ میلیارد دلار رسیده است.
مشاور امور بین الملل و توافق نامههای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در حال حاضر اقلام اصلی واردات ایران از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا کالاهای اساسی مثل گندم، ذرت، جو، دانههای روغنی و نظایر آن است.
وی همچنین در خصوص پیش بینی حجم تجارت ایران با کشورهای حوزه اوراسیا تا پایان سال ۱۴۰۱ افزود: عوامل مختلفی در این قضیه دخیل است و به راحتی نمیتوان حجم تجارت ایران با اتحادیه اوراسیا را پیش بینی کرد، اما طی یک تا دو ماه اخیر تجارت بین دو طرف افزایش قابل توجهی داشته است.
سیدی اضافه کرد: بر آوردهای مطالعاتی نشان میدهد نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار حجم تجارت بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا جای رشد دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته و همینطور تمرکزی که سازمان توسعه تجارت ایران بر این حوزه دارد امید میرود افزایش تجارت ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با نرخ رشد بیشتری امسال هم ادامه پیدا کند.
مشاور امور بین الملل و توافق نامههای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اتحادیه اوراسیا ضمن داشتن بیش از ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت یک سرزمین گستره با تولیدات به نسبت متنوع است.
وی افزود: ایران نیازهای وارداتی عدیدهای دارد و هم اکنون این نیاز از کشورهای مختلف در حال تأمین است.
سیدی یادآور شد: کالاهای متنوعی در بازار اوراسیا تولید، ولی کمتر از این حوزه وارداتی رخ داده است؛ برای مثال گوشت قرمز به وفور در این بازار یافت، اما به دلایل مختلف کالای مزبور از کشورهای مختلفی مثل برزیل به صورت سنتی وارد میشود و کمتر تمایل بوده از بازار اوراسیا گوشت قرمز وارد کشور شود.
برچسب ها :اتحادیه اوراسیا ، اوراسیاپ ، دلار ، سازمان توسعه تجارت ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0