کد خبر : 16461
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 اسفند 1401 - 13:17

قائم مقام بانک مرکزی مطرح کرد:

استفاده دشمنان از پول به عنوان ابزار فشار به کشورها

استفاده دشمنان از پول به عنوان ابزار فشار به کشورها
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اینکه امروز در دنیا جنگ ها به خاطر پول است، گفت: باید حواسمان باشد که دشمنان می توانند از این ابزار علیه ما استفاده کنند لذا باید بتوانیم امنیت خود را در این زمینه تامین کنیم.

به گزارش خریدار به نقل از ستاد خبری نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، دکتر اصغر ابوالحسنی در مراسم افتتاحیه این همایش که صبح امروز دوشنبه در مرکز همایش های برج میلاد آغاز به کار کرد درباره تبعات مثبت و منفی پول های نوین، افزود: اگرچه امروز به بهره برداری از پول های نوین رسیده ایم اما اینکه این پول در کنار فناوری های نوین چه بر سر زندگی بشر خواهد آورد، خدا می داند.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار داشت: آیا پول زندگی را هموار و تسهیل می کند یا سخت تر خواهد کرد؟ معلوم نیست. اساسا این پول چیست؟ آیا پول است یا اعتبار؟ پول وسیله انتقال است یا وسیله اعتبار؟ پول های اجتماعی خصوصیت شان این است که اعتماد از بین نرود زیرا اعتماد اگر از بین برود دیگر پول، پول نیست.

ابوالحسنی افزود: اگر استفاده کنندگان اطمینان و اعتمادشان از دست برود، دیگر نمی توان اسم آن را پول گذاشت. دو خاصیت مهم وجود دارد؛ یکی خود پول که هیچ است، یکی چرخش پول که همه چیز است. همه پول هایی که صحبت می کنیم، باید گردش کنند ولی اگر چرخش نکرد دیگر پول نیست و صرفا یک دارایی است و تنها اگر ارزش آن را بپذیرند، پول خواهد بود.

وی تاکید کرد: در جهانی زندگی می کنیم که جنگ ها به خاطر پول است، حتی جنگ هایی که الان در دنیا در جریان است. جنگ پول خود را در قالب جنگ نظامی و تحریم نشان می دهد. جنگ پول هاست که قدرت های بزرگ عمدتا ظالم روی آن سوار می شوند و به کشورهای دیگر فشار می آورند که منافع خود را ببرند.

قائم مقام بانک مرکزی تصریح کرد: بنابراین دنیا در یک دو راهی قرار دارد، یا خودش را به جایی که باید برساند یا تماشاگر باشد یا با چرخش پول به آنها ظلم شود. برخی کشورها پول خودشان را از سال ۱۹۴۵ و بعد از جنگ جهانی دوم، جهانی کردند، ابتدا گفتند که پول، فقط پول ما. پول ما به قدری قابل اطمینان است که معادل طلاست. هر کسی طلا بیاورد، می تواند پول ما را بگیرد.

ابوالحسنی افزود: این روش تا سال ۱۹۷۳ بود و بعد رابطه دلار و طلا قطع شد و هر پولی سعی کرد تا خودش را به جایی وصل کند. بالاخره نظم نوین پولی به نفع دلار چرخش کرد. اما اگر عقب بیفتیم معلوم نیست که در آینده نظم نوین پولی ما را چگونه به قهقهرا خواهد برد.

به گفته وی، همایش های اینگونه منوط به این است که بتوان مسائل مرتبط با جمع بندی ها را عملیاتی کرد و ما را در این جنگ نابرابر و مبهم به پیروزی نزدیک کند. امروز در عصر فناوری های نوینی هستیم که تحولات مختلفی هم در ارائه خدمات و هم در عرصه محصولات وارد بازی شده و هم اینکه مشتریان و استفاده کنندگان و مردمانی که از این امکانات استفاده می کنند، هم دارای نیازهای مختلفی هستند.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار داشت: همچنین با بستر تغییر یافته ای به نام نیاز مشتریان هم مواجه هستیم لذا باید بتوانیم نیاز را جواب دهیم و حواس ما هم باشد که دشمنان می توانند از آن استفاده کنند و امنیت ما مهم است و مشتریان ما هم نیاز به حفاظت از داده های خود و حریم شخصی شان دارند که حائز اهمیت است.

ابوالحسنی گفت: پول امروز یکی از مسائلی است که در حریم خصوصی و شخصی تعریف می شود و ما باید بتوانیم امنیت آن را تامین کنیم.

وی تصریح کرد: در فناوری های تحول آفرین مثل موضوع بلاک چین، انواع پول ها در آن به وجود آمد. یک موضوع نیز زیست بوم است که باید در کشور و منطقه آن را تعریف کنیم و عقب نباشیم تا آینده را بسازیم. دومین موضوع بحث امنیت و حریم خصوصی و موارد مرتبط با آن است و سومین مسئله هم تنظیم گری و حکمرانی است.

گفتنی است، در راستای ارائه مباحث علمی روز دنیا در خصوص محورهای اصلی همایش امسال، در مجموع ۹ سخنرانی کلیدی، ۱۰ نشست تخصصی، ۱۵ کارگاه آموزشی، و ۲۴ کارگاه ارائه محصول با مشارکت و حضور بیش از ۵۰ بانک و شرکت فعال در این حوزه برگزار خواهد شد.

از مجموع ۱۲۲ مقاله علمی ارسال‌شده به دبیرخانه همایش، ۳۲ مقاله برای انتشار پذیرفته شده و از این تعداد نیز ۲۰ مقاله برای ارائه شفاهی انتخاب شده که براساس زمان‌بندی در دو روز همایش ارائه خواهند شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.