کد خبر : 17904
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 فروردین 1402 - 14:48

مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد:

مجتبی دوراندیش

«تامین مالی» حلقه مفقوده در فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

«تامین مالی» حلقه مفقوده در فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: در زنجیره تبدیل دانش به ثروت، مساله تامین مالی بنگاه‌های دانش‌بنیان، حلقه مفقوده‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خریدار، محمدعلی شیرازی در نخستین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری اظهار داشت: اکنون با توجه به تغییرات سریع نیازهای گسترده مصرف کنندگان، اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان بودن بنگاه‌ها امری نیست که انتخاب شود بلکه ضرورتی است که همه بنگاه ها و دولت ها باید برای ایجاد زیرساخت آن تلاش کنند.

وی با بیان اینکه در زنجیره تبدیل دانش به ثروت مساله تامین مالی بنگاه های دانش بنیان، حلقه مفقوده ای است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اکنون این موضوع جزو دغدغه بنگاه ها تلقی می شود. فرابورس ایران به عنوان بورسی که وظیفه ایجاد ساز و کار و تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی مانند دانش بنیان‌ها را دارد و بستری را برای سرمایه گذاری فراهم می‌کند، وظیفه خود می‌داند که در این رویداد مشارکت داشته باشد.

شیرازی با بیان اینکه فرابورس ایران سوپرمارکتی از بازارها و نهادهایی است که می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد، افزود: در فرابورس، بازار اول و دوم را داریم. این بازارها برای شرکت‌هایی هستند که از قابلیت پذیرش برخوردارند.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: این ٢ بازار بالغ بر ١٧٠ شرکت دارند که ١٤ شرکت آن یعنی ١٠ درصد از این بازار دارای شرکت‌های دانش بنیان هستند.

وی تاکید کرد: در فرابورس ایران دارای بازار پایه هستیم، این بازار برای شرکت‌هایی است که دارای وضعیت چندان مناسبی نیستند و امید به بهبود عملکرد دارند.

شیرازی به راه اندازی بازار توافقی اشاره کرد و ادامه داد: این بازار مناسب شرکت‌هایی است که قابلیت پذیرش در بازارهای بالاتر را ندارند و برای معامله این شرکت‌ها راه اندازی شده است که مناسب شرکت‌های دانش بنیان است.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: بازار دیگر مربوط به بازار دارایی های فکری است. این بازار جزو بازارهایی است که در فرابورس ایران راه اندازی شده است.

وی گفت: سال گذشته پیشنهاد وجود بازار دانش بنیان را به سازمان بورس ارائه دادیم که پس از تصویب، اقدامات مربوط به آن انجام خواهد شد و این بازار شاخص و ملزومات خود را خواهد داشت.

شیرازی ادامه داد: در حوزه نهادها، صندوق املاک و مستغلات، صندوق سهام، صندوق زمین و ساختمان و صندوق درآمد ثابت داریم که برخی از آنها مرتبط با شرکت‌های دانش بنیان هستند.

مدیرعامل فرابورس به سکوهای تامین مالی جمعی اشاره کرد و ادامه داد: این سکو ابزاری برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است. اکنون ١٨ سکو مجوز فعالیت دارند و بسیار امیدواریم که در سال ١٤٠٢ فعالیت آنها گسترش پیدا کند. تقاضای ما فعالت این شرکت‌ها در حوزه دانش بنیان است.

وی گفت: در مجموع شرکت فرابورس در بازار اول و دوم می تواند شرکت‌های دانش بنیان را پذیرش کند و بازار توافقی ابزاری مناسب برای این حوزه خواهد بود.

به گفته شیرازی ۲۱ صندوق‌ VC و PE در حال حاضر در فرابورس هستند که سرمایه‌گذاری ۳۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود تخصیص داده‌اند. در خصوص سکوهای تامین مالی جمعی هم که ابزاری برای تامین مالی دانش‌بنیان‌هاست، در حال حاضر ۱۸ سکو مجوز فعالیت از فرابورس را دارند.

شیرازی ادامه داد: سال ١٤٠١ را با پذیرش یک صندوق جسورانه به ارزش ٥٠٠ میلیارد تومان به پایان رساندیم و سال ١٤٠٢ را با پذیرش یک شرکت غذایی در حوزه غذایی آغاز کردیم که امیدواریم این اتفاق مقدمه‌ای برای یک سال خوب در پذیرش شرکت‌های دانش بنیان باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.